Site icon Кий-інфо

В Криму суттєво здорожчав борщовий набір

Про це повідомив телеграм канал “Територія Криму”, що спеціалізується на проблемах окупованого півострова, інформує kyiinfo.

Банк Росії на минулих вихідних відзначив зниження цін на продукти, які входять в борщовий набір. А глава банку Ельвіра Набіулліна завила, що ця тенденція продовжиться, тому що підвищення цін на овочі «це сезонна історія».

Місцеві жителі порівнявши вартість овочів, необхідних для приготування борщу, в літньому сезоні поточного і минулого років виявили, що практично в один і той же день, але через рік, ціни на овочі з борщового набору підвищилися суттєво.

Читайте також: Кримські політики не бажають, щоб їх діти жили в «русском мире»

Найбільше зросла в ціні морква – майже на 110%. Капуста подорожчала в літньому сезоні цього року, в порівнянні з минулим літнім сезоном, майже на 70%. Ціни на картоплю зросли на третину, на цибулю і помідори – більш ніж на 20%.

На жаль, в інформації Кримстату немає цін на буряк. Тому порівняти тогорічні ціни на цей обов’язковий інгредієнт борщу ми неможливо. Кримчани відзначають, що історія зі зростанням цін на продукти не сезонна, а постійна.

Раніше kyiinfo вже повідомляло, що окупований РФ Кримський півострів увійшов до числа найбідніших регіонів Росії.

Exit mobile version