Site icon Кий-інфо

В Казахстані з’явився інтернет — чи зростає блокчейн

Практично всі казахстанські легальні майнінгові дата-центри почали відновлювати роботу. Про це повідомив голова Національної асоціації блокчейн та індустрії дата-центрів Казахстану Алан Дорджієв — передає Кий-інфо.

За його словами, ситуація з інтернетом у країні значно покращилася – у багатьох регіонах з’явився доступ до мережі. На тлі цього багато дата-центрів, що займаються здобиччю криптовалют, знову працюють у звичайному режимі.

За даними сервісу NetBlocks, 10 січня підключення до інтернету в Казахстані значною мірою відновили, проте згодом проблеми відновилися.

Представники NetBlocks заявили, що відновлення інтернету в Казахстані «обмежене, непередбачуване та не задовольняє вимогам стабільного підключення, необхідного для майнінгу криптовалют».

Експерти підтверджують, що жителі багатьох міст досі мають проблеми з виходом у мережу. Інтернет-шатдауни у Казахстані розпочалися на початку січня на тлі хвилі протестів.

Як змінювався курс

Минулого тижня хешрейт біткоїну в Казахстані падав на 12%. 10 січня це значення зменшилося до 2,2%, пише CoinDesk. Наразі найпопулярніша криптовалюта коштує 41 189$. До початку відключень ціна складала 47 700$.

З другого січня статистика блокчейну негативна, проте інколи спостерігається незначний зріст.

На момент написання сукупна обчислювальна потужність мережі оцінюється в 173 EH/s згідно BTC.com.

Exit mobile version