Site icon Кий-інфо

В 2021 році авіації НАТО довелось перехоплювати російські літаки 290 разів

Цього року винищувачі НАТО сотні разів злітали для перехоплення літаків, більшість із яких були російськими. Їх перехоплювали в небі північно-західної Європи, бо вони летіли занадто близько до повітряного простору країн-членів — заявила військова організація у вівторок.

Про це повідомляє Кий-інфо з посиланням на Thinkpol.

У НАТО заявили, що у 2021 році у відповідь на дії російської авіації було здійснено 290 з 370 місій. Більшість із них відбулися в Балтійському регіоні навколо Естонії, Латвії та Литви, де організація має авіаполіцію. «Загалом перехоплення відбувалися без інцидентів, оскільки літаки НАТО злітали, щоб ідентифікувати літак, що наближається, та супроводити його з зони. Дуже мало перехоплених рейсів потрапило у повітряний простір союзників», – йдеться у заяві альянсу, очолюваного США.

Перехоплення польотів НАТО є звичайним явищем. Але, незважаючи на високу напруженість між НАТО і Москвою щодо діяльності російських збройних сил поблизу кордонів України, цього року кількість перехоплень, пов’язаних з Росією, зменшилася.

У 2020 році літаки НАТО піднялися близько 350 разів у відповідь на дії російських. Понад 60 літаків НАТО перебувають у цілодобовій бойовій готовності по всій Європі, щоб реагувати на такі речі, як неоголошені військові польоти або цивільні літаки, які втрачають зв’язок з авіадиспетчерами з будь-якої причини, яка може варіюватися від технічних проблем до викрадення літака.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що спецназ НАТО привели до бойової готовності через дії Росії.

Читайте нас у Telegram.

Exit mobile version