Site icon Кий-інфо

Українського хакера судитимуть за атаки на фінустанови ЄС

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом створення та збуту шкідливих програмних засобів (ч. 1 ст. 361-1 КК України).

За даними слідства, обвинувачений спеціалізувався на модифікації та криптуванні шкідливого програмного забезпечення типу віруси-шифрувальники (Ransomware), яке в подальшому збував хакерським угрупованням для вчинення протиправної діяльності.

Фото: gp.gov.ua

Це тип шкідливої програми, з використанням якої хакери заражають комп’ютери потерпілих, що надає змогу віддалено зашифрувати інформацію і в подальшому вимагати викуп за нібито розблокування доступу до зашифрованих даних. Хакерські атаки були спрямовані на фінансові установи європейських країн.

Читайте також: У 2021 році локалізовано близько 350 кібератак

За результатами проведення технічних експертиз у обвинуваченого було виявлено сотні різноманітних шкідливих програмних продуктів, які модифікувались та криптувались, що дозволяло “обходити” сучасні антивірусні програми, інформує пресслужба Генпрокуратури.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Раніше “Кий-Інфо” писало, що Український прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував німцям співпрацю з нейтралізації російських кібератак.

Exit mobile version