Site icon Кий-інфо

У Києві розвивають мережу моніторингу якості повітря

У столиці підписали тристоронній меморандум про співпрацю у питаннях якості повітря у столиці. Документ уклали представники Управління екології та природних ресурсів КМДА, громадської системи моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air та Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це повідомили в КМДА.

«Сьогодні ми бачимо запит суспільства на отримання достовірної інформації, не є винятком тема актуального стану повітря у столиці. Саме тому ми активно розвиваємо нашу міську мережу моніторингу якості повітря”, – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Документ, окрім обміну інформацією про стан повітря, передбачає роботу у сфері охорони природного середовища та ресурсів міста, та в підвищенні рівня підготовки молодих екологів. Наприклад, проходження практики студентами КНУ імені Тараса Шевченка в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

За словами Возного, у столиці найближчим часом встановлять 40 індикативних пунктів та 5 референтних постів моніторингу якості повітря.

Меморандум передбачає:

ЛУН Місто Air – це громадська система моніторингу якості повітря, яка створена командою проєкту міських досліджень ЛУН Місто та командою з факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем університету Шевченка. Вона працює у Києві, Львові та Одесі.

“Вчені з КНУ імені Тараса Шевченка за нашої фінансової підтримки півтора року займалися розробкою станцій, – розповів співзасновник ЛУН Андрій Міма і додав: – Ми у режимі реального часу сповіщаємо містян через наші безкоштовні сервіси – віджети для телефонів та смарт-годинників, чат-бот у Telegram, онлайн-карта. І радо поділимося нашим досвідом».

Читайте нас у telegram!

Фото: КМДА

Exit mobile version