Site icon Кий-інфо

У Хмельницьку росіяни спонсорували створення фейкової “міської ради”

Служба безпеки України продовжує слідчі дії щодо представників так званого “народовладдя”, які виконували завдання із-за кордону. У фейкових “депутатів” незаконно створеної “Хмельницької міської ради” проведено низку обшуків, повідомили у пресцентрі СБ України.

Матеріали досудового розслідування дають підстави стверджувати, що діяльність псевдодепутатів координували спецслужби РФ. Вони також активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру у державній зраді.

Слідчі органів безпеки, у межах раніше розпочатого кримінального провадження, перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності, спрямованої на захоплення державної влади й повалення конституційного ладу.

Під час обшуків у представників незаконно створених “органів місцевого самоврядування і державної влади “Республіки Україна” та “територіальної громади міста Хмельницький” правоохоронці виявили: статути фейкових псевдоутворень; печатки і бланки; протоколи засідань; розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів; агітаційні матеріали.

Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть долучені до матеріалів справи.

Фото: СБ України

Нагадаємо, СБУ викрило мережу агітаторів, які закликали до захоплення влади.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version