Site icon Кий-інфо

У Харкові депутата від “ЄС” виключили з фракції за відмову виступати українською мовою

Про це повідомляє харківська організація партії “ЄС”

“Сьогодні, 4 березня, одразу по завершенню позачергової сесії Харківської обласної ради відбулося засідання депутатів обласної фракції Європейська Солідарність, на якому розглядалася ситуація, пов’язана з виступом депутата Олександра Дорошенка в сесійній залі мовою держави-агресора з подальшим ігноруванням зауважень з боку депутатського корпусу.

За підсумками зібрання у зв’язку з відсутністю аргументованих пояснень та розбіжністю ідеологічних засад між Дорошенком та партією було вирішено виключити депутата з фракції за порушення Закону про мову для застосування в подальшому процедури імперативного мандату.

Нагадуємо, ключові принципи діяльності депутатів фракції «Європейська Солідарність» — це принципи демократизму, вільного волевиявлення власної точки зору, поваги до думки іншого. Однак разом з тим, депутатська діяльність не має йти в розріз із принципами, закріпленими в партійному статуті.”, – пишуть там.

Нагадаємо: Олександр Дорошенко виступав на сесії під час розгляду питання про виконання програми соціально-економічного розвитку. Колеги зробили йому зауваження та попросили говорити державною.

Депутат у відповідь заявив, що буде розмовляти «тією мовою, якою почуває себе краще і впевненіше».

Фото: Українські новини

Exit mobile version