Site icon Кий-інфо

Суд скасував арешт на земельну ділянку на Обсерваторній, 6

Підписуйтесь на нас у telegram

Про це повідомила депутатка столичної міськради Аліна Михайлова.

Як зазначається у рішенні суду, скасування арешту на цю земельну ділянку зумовлене відсутністю у кримінальному провадженні даних, які б виправдовували подальше втручання у правомірне володіння земельною ділянкою та будинком. Дана ухвала суду не оскаржується.

Вважаю цю ситуацію абсурдною та звертаюсь до Віталія Кличка з проханням призначити на 27 січня засідання Київради та включити в порядок денний питання надання статусу нововідкритого об’єкта культурної спадщини. Та розгляду проєкту рішення «Про розірвання договору оренди земельної ділянки на вул. Обсерваторна, 6 у Шевченківському районі м.Києва» як невідкладного, – зазначає вона.

Садиба Барбана (також Особняк Барбана) – історичний одноповерховий будинок, що розташований у Києві за адресою Обсерваторна, 6. Садибу було зведено наприкінці XIX століття для Олександра Барбана та неправомірно частково знесено 2021 року.

Рік побудови садиби – 1891 рік. Спочатку будівля будувалась для титулярного радника Олександра Андрійовича Барбана. Потім належала дворянину Івану Гореславському. 1910 року садибу придбав відомий провізор В’ячеслав Миколайович Геращеневський. В його власності також перебувала аптека на Хрещатику, а також він обіймав посаду казначея Київського аптечного товариства, яке знаходилось під керівництвом Адама Марцинчика. Після революції будинок був переданий радянській владі.

Exit mobile version