Site icon Кий-інфо

СПРАВА ШЕРЕМЕТА: АДВОКАТ ОСКАРЖУЄ УВ’ЯЗНЕННЯ RIFFMASTER`a

epa08069666 Andrii Antonenko attends a court hearing on his preventive punishment at the Pecherskiy district court in Kiev, Ukraine, 13 December 2019, during investigations in the murder case of journalist Pavel Sheremet. Former Donbas war volunteer and musician Andrii Antonenko, doctor and volunteer Yulia Kuzmenko, paratrooper battalion nurse Yana Duhar, and a family couple of army volunteers Inna Hryshchenko and Vladyslav Hryshchenko. Pavel Sheremet, a journalist from Belarus who was residing in Kiev, was blown up in a car he was driving on the morning of 20 July 2016. EPA-EFE/STEPAN FRANKO

Захист фігуранта справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка подав апеляційну скаргу на обрання Шевченківським райсудом Києва йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Документ опублікований на сайті юридичної фірми “Сенс Консалтинг”, долученої до захисту Антоненка.

“Публікуємо апеляційну скаргу адвоката (Дмитра – ред.) Кругового на ухвалу Шевченківського районного суду щодо обрання запобіжного заходу Андрію Антоненку. Ухвала підлягає оскарженню лише в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

В апеляційній скарзі Круговий зазначив, що прокурор не обґрунтував жоден з ризиків, наведених в його клопотанні, “суд свавільно встановив ризик втечі і ризик незаконного впливу на свідків (потерпілих), керуючись при цьому виключно тяжкістю інкримінованого діяння, а в частині вагомості доказів – лише їх номінальним переліком – реєстром матеріалів, не врахувавши принцип Летельє, за яким ризик втечі зменшується з перебігом часу, яким би він не був коротким”.

Юристи наголошують, що після пом’якшення запобіжних заходів іншим обвинуваченим жодних негативних наслідків не настало, і це, на думку захисту Антоненка, опосередковано підтверджує безпідставність тверджень суду про тримання Антоненка під вартою як єдиний можливий спосіб усунення ризиків.

У “Сенс Консалтинг” нагадали, що розгляд судом присяжних справи щодо вбивства Шеремета призначений на п’ятницю, 4 вересня.

“Справу розглядатиме суд у складі 2 професійних суддів (Голуб, Антонюк) та трьох присяжних, відбір яких буде проводитися в першому засіданні”, – зазначили в юридичній фірмі.

Також юристи зазначили, що наразі Антоненко перебуває під вартою 265 днів.

Джерело: Букви

Exit mobile version