Site icon Кий-інфо

Соломія Бобровська звинувачує заступника міністра оборони в некомпетентності

Про це повідомила членкиня депутатської фракції Політичної Партії “ГОЛОС” у Верховній Раді України дев’ятого скликання на своїй сторінці у Facebook Бобровська Соломія.

Зокрема, вона зазначила, що харчування в армії та монополіста “Військсервіс-Волонтер” не відповідає стандартам.

Минулого тижня була в одній з військових частин та знову зіштовхнулась з черговими скаргами на зіпсовані продукти“, – написала народна депутатка в соцмережі.

Народна обраниця звертає увагу, що вчора було засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому заслухали дивні виправдання профільного заступника МінОборони Ігоря Халімона, де він визнав, що “Військсервіс-Волонтер” став монополістом та зайняв 90% ринку харчових послуг.

“Халімон намагався переконати нас, що проблеми немає і всі проблеми пропрацьовуються. Порушення ж не мають системний характер. Ну, і не знає чому рішення суду МО не виконує в повному обсязі”, – додала Бобровська.

Читайте також: УКРАЇНЦІ ВИМАГАЮТЬ ЗАБОРОНИТИ ІМПОРТ РОСІЙСЬКОЇ КАРТОПЛІ

Проте, після довгих дискусій, Комітет одноголосно прийняв рішення: звернутися до Міністра Оборони з проханням розглянути питання щодо відповідності заступника міністра Халімона займаній посаді; звернутися до Міноборони з проханням переглянути кваліфікаційні критерії публічних закупівель на постачання харчування з дотриманням принципу відкритості, прозорості і рівності всіх учасників. Бо саме через штучні правила Міністерство просто відсіяло конкурентів свого фаворита, чим створило загрозу національній безпеці; по-третє звернутися до Міноборони з проханням переглянути всі акти складені військовими частинами стосовно порушень Військ-сервісом зобов’язань з метою усунення порушень; звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо листа Київської прокуратури, яким “встановленофакт підробки документів для участі у тендері однієї з компаній. Такі рішення може приймати лише суд, а не прокуратура.

Зі слів народної обраниці, більшість депутатів комітету були знайомі з цією проблемою — як військовим привозять зіпсовану їжу, як керівництво тисне на військових, які занадто часто надсилають скарги на компанію-фаворита.

Відеозапис заслуховування питання організації продовольчого забезпечення у Збройних Силах України

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version