Site icon Кий-інфо

СБУ викрила механізм розкрадання посадовцями продукції Укргазвидобування на понад 4 млн грн

На Полтавщині Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання чиновниками скрапленого газу держпідприємства АТ «Укргазвидобування». За попередніми оцінками, дії посадовців завдали збитків державі на понад 4 млн грн.

За даними досудового слідства, товариство реалізовувало продукцію комерційним структурам, які перемагали у тендерах. Оперативники спецслужби встановили, що посадовці Укргазвидобування завантажували ємності комерсантів на 4-6 тонн більше, ніж офіційно придбаної продукції.

Для прикриття оборудки, організатори підробляли офіційну документацію держструктури. Потім бізнесмени нелегально перепродавали паливо на АЗС у кількох областях України.

За попередніми даними, лише за перший квартал 2021 року через корупційну схему організатори оборудок викрали майже 200 тонн скрапленого газу на загальну суму майже 4 млн грн.

Правоохоронці затримали ділків «на гарячому» під час завантаження двох автоцистерн на об’єкті АТ «Укргазвидобування».

У ході проведення слідчих дій на робочому місці та у місцях проживання посадовців товариства вилучено: понад 2,2 млн грн готівки; обладнання для «зливу» скрапленого газу; чорнову документацію щодо незаконно реалізованої продукції; вантажні транспортні засоби; 50 тонн скрапленого газу.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії. За результатами їх проведення причетним особам планується пред’явити підозру за статтею 191 Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Нагадаємо, що працівники СБУ викрили мережу інтернет-агітаторів, які публічно закликали до захоплення державної влади.

Exit mobile version