Site icon Кий-інфо

РОЗПОЧАТО СЛІДСТВО ЩОДО ЗАБОРОНЕНИХ МІН В РОСІЙСЬКИХ НАЙМАНЦІВ

«В ході розслідування будуть ретельно досліджені факти використання учасниками іррегулярних незаконних збройних формувань РФ протипіхотних мін ПОМ-2, ОЗМ-72 на території Донецької та Луганської областей.

За даними слідства, під час збройного конфлікту на Сході України упродовж січня 2014 – березня 2020 року учасниками незаконних формувань використовувались заборонені протипіхотні міни з маркуванням, яким підтверджується їх походження з Російської Федерації», – йдеться в повідомленні ОГП, повідомляє Кий-інфо.

Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В ході розслідування будуть ретельно досліджені факти використання учасниками іррегулярних незаконних збройних формувань РФ протипіхотних мін ПОМ-2, ОЗМ-72 на території Донецької та Луганської областей.

Наразі значна кількість мін знешкоджена піротехнічними підрозділами ДСНС на території Донецької та Луганської областей.

Використання цих протипіхотних мін заборонено нормами міжнародного гуманітарного права, зокрема Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення і Протоколом про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших пристроїв, Додатковим Протоколом І до Женевської конвенцій від 12 серпня 1949 року, Конвенцією про закони і звичаї війни на суходолі та додатком до неї.

Exit mobile version