Site icon Кий-інфо

Росія відмовилась купувати українську залізничну продукцію

На Росії ввели заборону на ввезення в країну декількох видів залізничної продукції з України, в тому числі колісних пар і рам для вантажних вагонів, – пише finanz.ru

Документ доповнює список товарів, «країною походження або країною відправлення яких є Україна або які переміщуються через територію України». Тепер в нього увійшли осі в зібраному або розібраному вигляді для залізничних коліс діаметром 710 мм і більше, колісні пари, колеса, заготовки коліс аналогічного розміру. Крім того, заборона стосується рам залізничних вантажних вагонів і надресорних балок.

Колеса поставляються в РФ українською компанією «Інтерпайп» зятя Кучми – Віктора Пінчука, а також з Казахстану і Китаю. У червні 2020 року Євразійська економічна комісія відновила дію антидемпінгового мита в розмірі 34,22% по відношенню до залізничних коліс з України до 21 січня 2021 року.

Діяти собі в збиток на Росії звична справа, так у Союзі операторів залізничного транспорту з цього приводу відзначали, що дана ситуація матиме негативний вплив на галузь.

Exit mobile version