Site icon Кий-інфо

Радник Зеленського: у 2021 році ВВП України буде рекордним

За результатами поточного року Валовий внутрішній продукт України сягне близько 185 мільярдів доларів. Це найвищий показник з часів незалежності України. Про це розповів радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко у програмі “Перші особи” Олени Трибушної на “24 каналі”.

“Фактично, в кінці цього року ми будемо мати історичний максимум за всі роки нашої незалежності”, – наголосив Олег Устенко.

За словами радника президента, якби в Україні був такий же розвиток, як в інших державах, то її ВВП зараз міг би перебувати на рівні не менше 400 мільярдів доларів. Скажімо, економіка сусідської Польщі протягом 1997-2018 років зросла вдвічі, тоді як українська за цей же період збільшилася на 20%.

Він також додав, що більшість країн показували набагато глибше падіння, ніж Україна. Однак світова економіка впала майже настільки, скільки й українська – трохи понад 4%.

“Скажімо, Іспанія впала так глибоко, як ніколи взагалі не падала. Там більше ніж 10% було падіння у 2020 році. Після Другої світової війни взагалі у них такого не було”, – пояснив Устенко.

Падіння світової економіки радник вбачає в успіху Китаю. Наразі це друга за величиною економіка світу. Устенко додав, що Китай, а також Туреччина та Єгипет, були трьома єдиними країнами, які показали зростання впродовж 2020 року. Водночас економіка всіх інших ішла на спад.

Підписуйтесь на наш канал у telegram !

Фото: Нафтогаз України

Exit mobile version