Site icon Кий-інфо

Правоохоронці викрили схему збуту фальсифікованого алкоголю прибутки від якого направляли на фінансування криміналітету

Про це повідомили на офіційній сторінці СБУ. Служба безпеки викрила міжрегіональний канал збуту контрафактної підакцизної продукції сумнівної якості. Щомісяця організатори нелегального бізнесу одержували майже 2 млн грн «прибутку». Частину грошей зловмисники направляли на фінансування кримінальних угруповань.

За попередніми даними слідства, оборудку організували троє мешканців Маріуполя. Ділки налагодили підпільне виготовлення і продаж оптових партій фальсифікованого алкоголю. Встановлено, що спирт для виробництва контрафакту вони закуповували за підробленими документами на одному з підприємств Вінницької області.

Одержану сировину, учасники схеми перевозили власними автоцистернами до Маріуполя, де виготовляли сурогат у спеціально переобладнаних гаражних приміщеннях.

Готовий контрафакт ділки збували через афілійовані точки роздрібної торгівлі на території Донеччини.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

На відпрацювання оперативної інформації, правоохоронці зупинили автотранспорт одного із зловмисників під час перевезення майже 3 тис літрів спирту.

Крім того, під час обшуків за місцями виготовлення та зберігання підробки, а також у помешканнях організаторів оборудки виявлено оптову партію сурогату на майже 400 тис грн.

Нагадаємо, що правоохоронці заблокували нові схеми збуту підпільного алкоголю та контрабандного тютюну.

Exit mobile version