Site icon Кий-інфо

По тисячі підробних сертифікатів щомісяця: СБУ ліквідувала групу зловмисників

Служба безпеки України заблокувала протиправну діяльність міжрегіонального угрупування, яке займалося підробками ПЛР-тестів та свідоцтв про вакцинацію. За попередньою інформацією, ділки “заробляли” понад 3 мільйони гривень щомісяця, а більшість їхніх клієнтів – заробітчани, які хотіли виїхати за кордон. Про це повідомляє СБУ.

Група зловмисників складалася із 4 осіб: мешканців Запоріжжя та Львівщини.

Організатор оборудки шукав “клієнтів” серед охочих працевлаштуватися за кордоном. Його спільник, який здійснював рейсові міжнародні перевезення людей, також поповнював клієнтську базу. Інші – виготовляли підробки та виконували роль кур’єрів.

Щомісяця зловмисники виготовляли майже 1000 сертифікатів про вакцинацію та 2000 негативних ПЛР-тестів.

Готові “замовлення” ділки відправляли через популярні поштові сервіси та кур’єрів. “Оплату” отримували на банківські картки або готівкою.

У ході обшуків, проведених за місцем фактичного мешкання зловмисників, виявлено та вилучено:

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш канал telegram

Exit mobile version