Site icon Кий-інфо

Під Миколаєвом пройшли випробування безпілотного комплексу Bayraktar TB2

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк провів перевірку стану реалізації контракту на постачання ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2 турецького виробництва для потреб Військово-Морських сил України.

За його словами, поставка першого комплексу у липні відбулась із випередженням графіка. Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на штатну робочу висоту, перевірка роботи корисного навантаження та станцій управління.

https://kyiinfo.com.ua/wp-content/uploads/2021/07/Video-2496776566486881.mp4

Під час випробувань ударний оперативно-тактичний комплекс Bayraktar TB2 виконав низку навчально-бойових завдань, продемонструвавши очікувано високі результати. Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських Сил України у захисті південних рубежів нашої країни. Національний флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії якого складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях“, – сказав Олександр Миронюк.

У складі Військово-Морських сил України турецькі БпЛА забезпечуватимуть ефективне спостереження і прикриття узбережжя та акваторій Чорного й Азовського морів. Bayraktar також можуть застосовуватися для ураження надводних і наземних об’єктів противника високоточними засобами, повідомили у МОУ.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Нагадаємо, що стратегічні бойові безпілотники союзників патрулюють Крим та Донбас.

Exit mobile version