Site icon Кий-інфо

Окупанти продовжують нагнітати напруження в районі лінії розмежування

На лінії розмежування посилюються обстріли з боку окупованих РФ територій Донецької області. У зв’язку з чим, українська сторона СЦКК зробила офіційну заяву.

Підконтрольна Російській Федерації окупаційна влада ОРДЛО продовжує нагнітати і до того напружену обстановку в районі лінії розмежування сторін. Протягом останніх тижнів кількість збройних провокацій з районів околиць Донецька та Горлівки різко збільшилась“, – йдеться в заяві СЦКК.

При чому за даними СЦКК, пропорційно збільшується калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке майже в кожному обстрілі, застосовують окупанти.

О 07.15, 23 квітня, відверто маніпулюючи координаційним механізмом через СММ ОБСЄ, та даючи хибні обіцянки припинити вогонь, окупанти звинуватили ЗС України у здійсненні “обстрілу” району населеного пункту Шахти 6,7, що біля Горлівки, із застосуванням артилерії калібру 152 мм.

Зазначене звинувачення, враховуючи прагнення Уряду України імплементувати ініціативи мирного вирішення конфлікту є безпрецедентним прикладом втрати здорового глузду країною-агресором та її найманцями, відвертою та цинічною провокацією, спрямованою на зрив раніше досягнутих домовленостей.

Українська сторона СЦКК категорично спростовує звинувачення в обстрілі та наголошує, що подібні провокації та фейкові інформаційні вкиди покликані підтримувати загарбницьку стратегію РФ.

Збройні Сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню, відповідна техніка та озброєння знаходяться в районах зберігання за лініями відведення відповідно до Мінських домовленостей.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Курс Уряду України на вирішення конфлікту виключно дипломатичним шляхом залишається незмінним, а Збройні Сили України, у свою чергу, неухильно дотримуються усіх, визначених Мінськими домовленостями, вимог.

Українською стороною СЦКК підготовлено та направлено відповідну ноту протесту на адресу Голови СММ ОБСЄ із проханням надати адекватну оцінку провокаційним діям збройних формувань ОРДЛО.

Нагадаємо, що Президент України хоче вірити, що на сході можна вирішити конфлікт дипломатично.

Exit mobile version