Site icon Кий-інфо

На Харківщині виявлено понад 50 тонн фальсифікату й отруйних речовин

Служба безпеки України на Харківщині заблокувала масштабне виготовлення контрафактної сільгоспхімії. На підпільних підприємствах виявлено понад 50 тонн фальсифікату і отруйних речовин.

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес керівники кількох комерційних фірм. Вони виготовляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Усе це – під виглядом торгових марок відомих світових і українських брендів.

Для виробництва ділки використовували хімічні сполуки, які за світовими стандартами належать до високонебезпечних отруйних речовин. Фальсифіковані агрохімікати зловмисники продавали фермерам по всій території України.

Правоохоронці провели у Харкові та області 14 обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату. Під час слідчих дій виявили: обладнання для виробництва фальсифікованих засобів; готову контрафактну продукцію; отруйну сировину; прес-форми з логотипами іноземних фірм; етикетки із назвами препаратів та голографічним зображенням.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Загальна вартість вилученого становить, за попередніми оцінками, понад 5 млн грн, повідомили на офіційному сайті СБУ. За висновками профільних експертів, потрапляння такої партії неякісної продукції до аграріїв могло завдати суттєвої шкоди сільському господарству.

Exit mobile version