Site icon Кий-інфо

МОЗ прогнозує ріст COVID-заражень

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують зростання випадків заражень коронавірусом за добу. Ця цифра може сягнути до 60 тисяч вже у найближчі два тижні.

Про це повідомляє Кий-інфо з покликанням на заяву глави МОЗ Віктора Ляшка під час брифінгу.

“Відповідно до наших прогнозів у найближчі два тижні ця цифра (кількість випадків – ред.) може ще зрости – до 60 тисяч за добу”, – зазначив Ляшко.

Також очільник МОЗ зазначив, що враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піка проходило близько одного місяця, а в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль. На наступному, п’ятому тижні також очікується зростання кількості випадків коронавірусу, а вже із сьомого тижня 2022 року захворюваність, ймовірно почне стабілізуватися та знижуватися.

Нагадаємо, нещодавно в Раді заявили, що Україні очікується новий посилений спалах коронавірусу, зазначивши, що мова йде про близько 70 тисяч нових COVID-випадків за добу.

При цьому, за даними Київської школи економіки, нова хвиля коронавірусу, викликана поширенням штаму “Омікрон”, може викликати добову захворюваність на рівні 55 000 випадків.

Exit mobile version