Site icon Кий-інфо

МЕДИКИ ЗВЕРНУЛИСЬ ДО БІЛОГО ДОМУ: ВІДНОВІТЬ СУВОРИЙ КАРАНТИН

“Найкращим для нашої країни буде не якомога швидше відкритися, а зберегти якомога більше життів. Просто зараз ми на стежці до втрати понад 200 тисяч американських життів до 1 листопада.

Попри це, в багатьох штатах люди можуть пити в барах, стригтись у перукарнях, їсти всередині ресторанів, робити тату, отримувати масаж та займатись іншими нормальними, приємними, але не критично важливими справами”, – йдеться у зверненні.

Лист підписали після того, як кількість випадків заражень коронавірусом у США перевалила за 4 мільйони. Наразі найгарячішими точками є штати Каліфорнія та Флорида, де за весь час зареєстрували більше випадків заражень коронавірусом, аніж у штаті Нью-Йорк, який вважали епіцентром пандемії.

Так, станом на суботу з початку пандемії у Каліфорнії виявили понад 435 тисяч випадків зараження вірусом, в штаті Флорида – понад 414 тисяч випадків зараження (100 тисяч з яких – в одному окрузі довкола Маямі).

Водночас в Нью-Йорку загальна кількість зареєстрованих заражень – понад 411 тисяч. Вже декілька місяців спалах, пік якого був посеред весни, там суттєво іде на спад.

Разом з цим смертність у Нью-Йорку за весь час є значно вищою, ніж у Каліфорнії чи Флориді. Там від COVID-19 померло понад 32 тисячі людей. У Каліфорнії ж наразі вірус забрав життя у понад 8300 осіб, у Флориді – майже у 5800. Щоденна смертність від COVID-19 у США декілька днів поспіль перевищує 1000 людей.

Exit mobile version