Site icon Кий-інфо

Контррозвідка СБУ затримала агента російської воєнної розвідки

Контррозвідники СБУ затримали на Кіровоградщині громадянина України, який входив до складу організованого злочинного угруповання на території РФ і був завербований російською воєнною розвідкою.

Співробітники української спецслужби задокументували, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців. А саме: компрометуючих даних на них, а також відомостей щодо їх виїздів до РФ і тимчасово окупованих територій, наявності родинних зв’язків, майна тощо.

https://kyiinfo.com.ua/wp-content/uploads/2021/07/Kontrrozvidka-SBU-zatrymala-agenta-rosijskoyi-voyennoyi-rozvidky.mp4

Зазначені відомості мали бути використані для створення умов для виїзду вказаної категорії осіб до країни-агресора або на окуповані нею території, їх подальшого затримання та залучення російськими спецслужбами до конфіденційного співробітництва, інформує офіційний сайт СБУ.

Зібрані дані затриманий агент передавав з використанням відпрацьованого закритого каналу зв’язку. За виконання завдань отримував грошову винагороду в національній валюті РФ на банківську картку.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version