Site icon Кий-інфо

Екологи проти забудовників – під загрозою 70-ти літні дуби

Протистояння активістів із забудовниками для столиці звична справа, особливо, коли будівництво проходить без дозвільної документації.

Нещодавно “Кий-Інфо” повідомляло, що Екопарк Осокорки знаходиться під загрозою засмічення будівельним мотлохом через будівництво на ділянці, передбаченою для відпочинку місцевих мешканців.

У селі Крюківщина, яке знаходиться у 5 км від Києва і є ласим шматком для потенційних забудовників, відбувається будівництво з порушенням вимог природоохоронного законодавства, повідомляє онлайн видання “Кий-Інфо“.

За свідченнями екоактивістів Крюківщини, компанія Development з власником Труханом Андрієм Вікторовичем почали будівництво житлового комплексу у місці, де це заборонено. За звітом Державної екологічної інспекції України, будівництво відбувається з порушенням природоохоронного законодавства, з порушенням передачі у приватну власність земельних ділянок, розташованих у прибережних захисних смугах.

Проблема полягає не лише у дозвільних документах на будівництво, а й у тому, що воно розпочате на схилі біля річки Сіверка, що також суперечить нормам будівництва.

Додатковою проблемою стала загроза місцевих дубів, яких на схилі річки росте понад 60 і які були посаджені у 1946 році. Але забудовник все рівно розпочав будівництво десяти квартирного таунхауза у три поверхи, – кажуть противники забудови.

Скандальна забудова проходить за типовою схемою столичних ділків під наглядом “тітушок”, які захищають незаконну діяльність у Крюківщині.

Екологи підготували припис у прокуратуру, а прокурори вже повинні займатися цією справою, тобто екологи будуть в ролі позивачів. Але в нашій країні чомусь, навіть, коли є припис – справа гальмується і ніхто не розуміє чому. Також екологи скерували акт до нацполіції ще у січні. Але поки, ні перевірки, ані ніякої реакції від правоохоронців немає. Сама ділянка, де відбувається будівництво на схилі вся в дубах, їм по 72 роки та вони знаходяться у прибережній захисній смузі річки Сіверка“, – розповів екоактивіст Сергій Давиденко.

Цікаво, що у 2017 році ООО Еврохоуминвестгрупп, що також належить Трухану Андрію побудував житловий комплекс “Villa Sofiа” на Софіївській Борщагівці. Але в Асоціації допомоги потерпілим інвесторам цей комплекс значиться, як проблемний об’єкт.

У новобудови відсутній повний пакет дозвільної документації на будівництво, а також у замовника відсутня зареєстрована декларація про початок проведення будівельних робіт.

Exit mobile version