Site icon Кий-інфо

БІЗНЕС НА ЖИТЛІ НАЦГВАРДІЇ, САП ОГОЛОСИЛА НОВІ ПІДОЗРИ

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ у справі щодо заволодіння майном Нацгвардії на суму 81,64 млн гривень повідомлено про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому командувачу Національної гвардії України (Алєрову), колишньому народному депутату – колишньому бенефіціарному власнику ТОВ “Укрбуд Девелопмент” (Майбороді), а також службовим особам компанії – забудовниці, – повідомляє Кий-інфо з посиланням на САП.

Крім того повідомлено про підозру ще двом учасникам злочинної схеми – колишнім посадовцям Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, а саме заступнику начальника управління та заступнику начальника відділу централізовано розрахунків, обліку та звітності фінансово-економічного управління.

Під час досудового розслідування встановлено, що екскомандувач Нацгвардії отримав 125 тис. доларів США неправомірної вигоди за вчинення дій, спрямованих на підтримку інтересів компанії-забудовниці.

$100 тис. від отриманих коштів він залишив собі, іншу частину у розмірі $25 тис. – передав заступнику начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України.

Крім того встановлено, що посадовець Нацгвардії отримав від колишнього нардепа та посадовців “Укрбуд Девелопмент” у якості неправомірної вигоди квартиру у центрі столиці площею 76 кв.м та вартістю 1,82 млн гривень.

Використовуючи підроблені документи, квартира була оформлена на близьку родичку командувача. Проте вартість її набуття значно відрізнялась від ринкової – 592,8 тис. гривень, тобто 7800 грн/кв.м.

Також фіктивні документи використовувались під час проведення обміну квартир Нацгвардії в центрі столиці на житло на околицях міста – йдеться про звіти про оцінку, які проводились на замовлення ТОВ “Укрбуд Девелопмент”.

Нагадаємо, зазначена справа стосується обміну часток майнових прав Національної гвардії України в об`єкті нерухомості в Печерському районі на квартири у Дарницькому районі столиці. За версією слідства, внаслідок неправомірних дій командувача НГУ та посадових осіб фірми забудовника, Державі спричинено збитків на суму 81,64 млн гривень.

Нагадаємо:

16 травня 2019 року суд відпустив Майбороду під заставу в розмірі 2 млн грн.

Екс-керівника Нацгвардії Юрія Аллерова, якого НАБУ підозрює в заволодінні майном Нацгвардії, відправили під варту на 2 місяці із правом застави у 4,8 мільйона гривень. Утім сторона захисту оскаржуватиме запобіжний захід у формі тримання під вартою. А також — уже шукає гроші на заставу.


15 травня екс-керівнику Національної гвардії Юрію Аллерову повідомили про підозру в заволодінні майном Нацгвардії. Також про підозру повідомили гендиректору компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювачу.


14 травня детективи НАБУ затримали колишнього очільника Національної гвардії Юрія Аллерова, генерального директора компанії-забудовника «Укрбуд» та оцінювача.


Президент Петро Порошенко призначив Аллерова командувачем Національної гвардії України у грудні 2015 року. 7 травня 2019 року Порошенко прийняв відставку командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова. У коментарі Громадському Аллеров повідомив, що готовий продовжувати працювати на цій посаді, якщо його призначить новообраний президент Володимир Зеленський.

Exit mobile version