Site icon Кий-інфо

Агресивні молодики не завадили провести конкурс перевізників на міських автобусних маршрутах

У Києві відбувся конкурс на визначення перевізників на автобусних маршрутах Києва загального користування. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов на своїй сторінці у Facebook.

«Незважаючи на спроби фізичного зриву конкурсу, він відбувся і був максимально об’єктивний і неупереджений. Це перший конкурс, проведений з урахуванням нових вимог до перевізників. Вони в першу чергу сприятимуть підвищенню якості послуг для пасажирів», – зазначив Костянтин Усов.

Серед основних вимог – пасажиромісткість автобусів не менше 50 місць, відповідність екологічному стандарту Євро-5, доступність для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення, відсутність візуального та звукового «сміття» в салоні автобуса.

Як повідомив заступник голови КМДА, через невідповідність вимогам конкурсний комітет та Департамент транспортної інфраструктури прийняв безпрецедентне рішення про недопущення 22 конкурсних пропозицій із 35. Серед основних причин недопуску – порушення законодавства при підготовці пакетів документів, що вказує на те, що перевізник подався транспортом, який не відповідає нормам, установленим як стандарт.

Нагадаємо, що вранці у приміщення КП «Центр організації дорожнього руху», де проходило засідання конкурсного комітету, увірвалося кілька десятків агресивних людей.

Вони намагалися силовим методом фізично не допустити проведення конкурсу за новими умовами і стандартами. Силами поліції та муніципальної варти їх вивели з будівлі, а частину – затримали.

Підписуйтесь на наш канал в тг https://t.me/kyiinform

Exit mobile version